GAP-funding skaber succes med fleksible bagkanter på vindmøllevinger
GAP-funding skaber succes med fleksible bagkanter på vindmøllevinger

Projekt: Artikel om gap-funding af vindmølleforskning
Kunde: Risø DTU

Vindmøller er bygget til blæsevejr, men alligevel udsættes de for store belastninger ved hårde vindstød. Konsekvensen er, at en 60 meter lang vindmøllevinge bøjer sig helt op til 5 meter, så det skal den designes til at kunne modstå. Desuden slider den store belastning på møllens mekanik og konstruktion.

Det har Risø DTU en løsning på. Den handler om at udstyre vindmøllevingerne med fleksible, styrbare bagkanter. Det er ikke alene vejen til billigere vindkraft, men også til et nyt forspring for dansk vindmølleteknologi.

Med GAP-funding fra Region Sjælland har Risø DTU bygget flere velfungerende prototyper. Det har fået tre industripartnere til at skyde tid og penge i et tværfagligt udviklingsprojekt, der også har modtaget 9,9 millioner kroner i EUDP-støtte.

Risø DTU bad Greenster om en artikel, der understreger vigtigheden af GAP-funding, når der skal bygges bro fra forskning til industriel produktion.

Se artiklen på Risøs hjemmeside.

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

*
Navn er tom


*
Kommentar er emtpy